Bizi takip edin!

EĞİTİM

Beykoz Üniversitesi ile TAV’ın büyük iş birliği

Havacılık sektöründe iş sağlığı ve güvenliği ve emniyet sistemleri konusu Beykoz Üniversitesi ve TAV Havalimanları iş birliği ile ele alınacak. Kaynak: Beykoz Üniversitesi ile TAV’dan önemli iş birliği – Beykoz Haberleri

Beykoz Haber / 9.11.2018

Havacılık sektöründe iş sağlığı ve güvenliği ve emniyet sistemleri konusu Beykoz Üniversitesi ve TAV Havalimanları iş birliği ile ele alınacak. Sektördeki önemli yöneticiler, 18 Aralık’ta Beykoz Üniversitesi’nde yapılacak “Havacılık Sektöründe İş Sağlığı & Güvenliği ve Emniyet Yönetimi” isimli konferansta konuşmalarını yaparak sektördeki sorunları masaya yatıracaklar

Beykoz Üniversitesi ve TAV Havalimanları İşletmeciliği havacılık sektöründe iş sağlığı ve güvenliği konusunda önemli bir iş birliğine imza atıyor. Bu iş birliği ile 18 Aralık’ta üniversitenin Rektörlük Yerleşkesi Konferans Salonu’nda “Havacılık Sektöründe İş Sağlığı & Güvenliği ve Emniyet Yönetimi” konulu bir konferans yapılacak.

Açılış konuşmasını Mehmet Durman yapacak

‘Havacılık Sektöründe İş Sağlığı & Güvenliği Yönetimi ve Uygulamaları” adlı ilk oturumda açılış konuşmasını Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman yaparken, TAV Fraport Terminal İşletmeciliği Yönetim Sistemleri Müdürü Dr. Musa Güngören de moderatörlüğü üstlenecek. TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği İş Sağlığı & Güvenliği ve Çevre Müdürü Emrah Gürer, THY İş Güvenliği Şefi Muhammet Topçu, Bülent Ecevit Üniversitesi Öğretim Görevlisi Harun Karakavuz, SunExpress Çevre ve İSG Uzmanı Bengü Yalçın, Çelebi Hava Servisi Kalite Müdürü Akın Özmen Çakır, TAV Ankara Terminal İşletmeciliği İş Sağlığı & Güvenliği ve Çevre Yetkili Uzmanı Hüseyin Turhan Tok ise konuşmacılar arasında yer alacak.

Emniyet yönetimi anlatılacak

Konferansın öğleden sonra yapılacak “Havacılık Sektöründe SMS (Emniyet Yönetim Sistemi) ve Uygulamaları” oturumunun ilk konuşmasını, Beykoz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Baki Aksu yapacak. Moderatörlüğünü TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği İş Sağlığı & Güvenliği ve Çevre Müdürü Emrah Gürer’in yapacağı oturumda sırasıyla Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Eskişehir Teknik Üniversitesi Havacılık Yönetimi Bölümü’nden Prof. Dr. Ender Gerede, Havaş Yer Hizmetleri Yönetim Sistemleri Müdürü Başak Helen Taşkan, TAV Ege Terminal İşletmeciliği İş Sağlığı Güvenliği Şefi – SMS Yöneticisi İsa Komi, THY OPET Çevre ve Kalite Müdürü Ceyda Ergi konuşmalarını yapacaklar. Yapılacak konferansta havacılık sektöründeki iş sağlığı ve güvenliği masaya yatırılacak, sorunların çözümü konusunda bilgi verilecek.

Yorumlar

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

 

[vivafbcomment]

EĞİTİM

Müdürün kiraya verdiği okula icra geldi

Beykoz Anadolu Lisesini tekstil firmasına kiraya veren dönemin okul müdürü Osman B’nin yaptığı kontrat nedeniyle okula 8,5 milyon TL’lik icra geldi.

İstanbul Beykoz Anadolu Lisesinin 2004 yılında dönemin müdürü Osman B. tarafından kiraya verildiği ortaya çıktı. 8,5 ay okulun zemin ve bodrum katında faaliyet gösterip okuldan ayrılan tekstil atölyesi ile yaşanan mahkeme sürecinin ardından kiracı firma, icra dairesi çalışanları ile 600 öğrencili Beykoz Anadolu Lisesine gelerek icra işlemi başlattı. Bu sırada okulda öğrenim gören yaz okulu öğrencileri ise bahçenin dışına çıkarıldı.

ŞİMDİ İMAM HATİP’TE MÜDÜR

Lisenin zemin ve bodrum katı, 2004 yılında okul müdürü tarafından, bir tekstil atölyesine 5 yıllığına kiralanmış. Şirket, okulun iki katında 8.5 ay faaliyet yürüterek üretim yapmış. 8,5 ay sonra İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kiracı firmaya ve okula bir ihtarname yollayarak ilgili alanların ‘okul birleştirmesi yapılacağı’ gerekçesiyle boşaltılmasını istemiş. Konu yargıya taşınmış ve yerel mahkeme, tekstil firmasına kiralanan alanı boşalttırmış.

Kiracı firma Butik Konfeksiyon bunun üzerine temyize gitmiş ve üst mahkeme, kiracıyı haklı bularak ve kiracının 8,5 milyon TL zarara uğradığını tespit etmiş. Butik Konfeksiyon da hem zararın temini hem de eski yerine taşınmak için Milli Eğitim Bakanlığına başvurmuş. MEB, ‘Biz böyle bir parayı ödeyemeyiz, sorununuzu okul yönetimiyle çözün’ deyince, firmanın sahibi tekrar mahkemeye giderek işlemleri başlatır. Ve kiracı firma, dün icra dairesi çalışanları ile 600 öğrencili Beykoz Anadolu Lisesi’ne gelerek icra başlattı.

Okulda öğrenim gören Yaz Okulu öğrencileri de bahçenin dışına çıkarıldı. İcra Dairesi, tespitlerin ardından alt katların boşaltılmasına ilişkin kararı okul yönetimine tebliğ etti. Araya giren kişiler sayesinde, kiracı firma, okulun alt katının eski haline getirilmesi ve kendilerine teslim edilmesi için 6 gün süre tanıdı. Firma, iş kaybı olduğu gerekçesiyle günlük 6 bin TL de zarar temini talep etti. Okul yönetimi bu talebi de kabul etmek zorunda kaldı. İcra işlemi bitti. Okul yönetimi okulun alt katını tekstil atölyesine çevirmek için çalışmalara başladı. Okulu kiraya veren dönemin okul müdürü ise şu an bir İmam Hatip’te müdür.

OKUL İDARESİNDEN AÇIKLAMA

 Beykoz Anadolu Lisesinin resmi internet sitesinde yer alan bilgilendirme yazısında olayla ilgili şu ifadelere yer verildi: “Okulumuz Beykoz Anadolu Lisesi’nin mahkeme kararı ile zemin katı boşaltılarak üst kata taşıma işlemi gerçekleşmektedir.  Bu süreç okulumuzun eğitim ve öğretimini aksatmayacaktır. Çözüm yolları için ilçe ve il milli eğitim müdürlüğü gerekli çalışmayı yapmakta olup bu sorunun kısa sürede çözüleceğini beklemekteyiz. Okulumuzun kapanacağı ile ilgili haberlere itibar edilmemesini tüm velilerimize önemle duyururuz. Şu an üst kat bahçe ve okul girişi bize ait olup destekleme kursları aksatılmadan üst katta devam edecektir.”

Okumaya Devam Edin

EĞİTİM

Türkiye şampiyonu Beykoz Üniversitesi Avrupa yolcusu

Beykoz Haber / Spor

2019 ÜNİLİG (Üniversiteler Ligi) Erkek Futsal müsabakalarında yarı finalde Haliç Üniversitesi’ni 3 – 2 yenerek final biletini alan Beykoz Üniversitesi Erkek Futsal Takımı, finalde Marmara Üniversitesi’ni de 4 – 3 yenerek Türkiye Şampiyonu oldu.

EUSA 2020’ye gidiyorlar

Türkiye Şampiyonu olarak adını tarihe yazdıran Beykoz Üniversitesi Futsal Takımı, bu başarısıyla Avrupa Üniversite Sporları Birliği tarafından Sırbistan Belgrad’ta düzenlenecek Avrupa Üniversite Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek. Avrupa Üniversiteleri Oyunları Belgrad 2020, yılın en büyük üniversite spor etkinliği ve 2009 Yaz Universiade’den sonra Sırbistan’da düzenlenen 2’nci en büyük çoklu spor etkinliği olacak. Avrupa’nın önde gelen spor üniversitelerinden 5 bin 500’den fazla katılımcının 20’den fazla spor dalında yarışması bekleniyor.

Beykoz Haber ailesi olarak Türkiye şampiyonu olan Beykoz Üniversitesi Futsal Takımı’nı kutluyor ve kendilerine EUSA 2020’de başarılar diliyoruz.

Okumaya Devam Edin

EĞİTİM

Beykoz Üniversitesi’nden ‘Siber Güvenlik’ farkındalığı

Öğrenciler, ‘Kariyer Günleri’ kapsamında sektörün profesyonelleriyle buluşacak. 3 Mayıs’ta düzenlenecek ‘Siber Güvenlik ve Kariyer Zirvesi’nde kriz yönetiminden, istihbarat amaçlı veri toplamaya, kariyerden akıllı şebekelere kadar birçok konu ele alınacak.

Beykoz Haber / Eğitim - 02.05.2019

Geçtiğimiz günlerde düzenlediği ‘Kariyer Günleri’ kapsamında öğrencileri sektör profesyonelleriyle bir araya getiren Beykoz Üniversitesi, son yılların merak edilen ‘Siber Güvenlik’ konusunu öğrencilerine, uzmanlardan aktarıyor. Üniversitenin ‘Beykoz Siber Güvenlik Kulübü’ tarafından düzenlenen etkinliğe katılım ücretsiz.

‘Siber Kriz Yönetimi’ konuşmasıyla PwC Türkiye Siber Güvenlik Hizmetleri Lideri Cihan Vehbi Salihoğlu, ‘Pentest Penceresi’ ile Siber Time Kurucu Ortağı Murat Şahin, ‘Proaktik Güvenlik’ ile Network ve Siber Güvenlik Yöneticisi (ASAŞ) İbrahim Aslanbakan, ‘Sosyal ağlarda istihbarat amaçlı veri toplama’ ile Privia Security Kurucu Ortağı Eyüp Çelik, ‘Siber Güvenlik’te Kariyer’ ile STM/CyberThink Siber Güvenlik Uzmanı Mahir Yüksel ile ‘Akıllı Şebekelerde Siber Güvenlik’ konuşmasıyla da Siemens Ürün Yaşam Döngüsü ve İnovasyon Müdürü Yusuf Kaya katılacak. Program; 3 Mayıs saat 9.00’da Beykoz Üniversitesi Rektörlük Yerleşkesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Okumaya Devam Edin

Öne Çıkanlar