Bizi takip edin!

ÇEVRE

Vurulmuş Halde Bulundu!

Beykoz’da karabatak ve avlanması yasak olan gri balıkçıl kuşu zevk için vuruldu.

Beykoz Çavuşbaşı’nda karabatak ve avlanması yasak olan gri balıkçıl kuşu zevk için vuruldu. Kimin vurduğu belli olmayan kuşlar, doğa yürüyüşü yapan bir kişi tarafından bulundu.
Olay geçtiğimiz günlerde Elmalı Barajı’nın bulunduğu Çavuşbaşı Mahallesinde meydana geldi. Doğa yürüyüşü yapmak için Elmalı Barajı’na çıkan Niyazi Can isimli doğasever vatandaş korkunç manzarayla karşılaştı. O anları cep telefonuna kaydeden Can, 2 karabatak ve avlanması yasak olan 2 gri balıkçıl kuşunun saçmalarla hedef alınarak vurulup, öldürüldüğünü gördü. Yıllardır doğa yürüyüşü yaptığını belirten Can, biz bu canlılarla yıllardır birlikte yaşıyoruz. Caniler bu kuşlardan ne isterler anlamış değilim. yaradılış harikası kuşları korumalı onlarla beraber yaşamayı öğrenmeliyiz” dedi.
Gri Balıkçıl, vurulması yasak olan türlerinden olduğunu Beykozlu Yaban Hayat ve Kuş Fotoğrafçısı Berat Akkaş ise “Yıllardır Beykoz’un yaban hayat ve doğal güzelliğini fotoğraflıyorum öylesine nadir ve harika canlılarla karşılaştım ki böylesine bir katledilişi anlamak mümkün değil Beykoz kuş popülasyonu açısından dünyanın özel yerlerinden biri; boğaz hattı, gölleri, dereleri, ormanları ile yaban hayatını içinden barındıracak her türlü doğal ortam varken bu tür olayları görmek hiç yakışmıyor” dedi.

Yorumlar

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

 

[vivafbcomment]

ÇEVRE

Bakan Kurum: 23 mahallenin yeni imar planları onaylanmıştır

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Beykoz Belediyesi Nikah Salonu’nda muhtarlarla bir araya geldi. Bakan Kurum, Beykoz’da 23 mahallenin yeni imar planlarının onaylandığını açıkladı.

Beykoz’da partililerle buluşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Beykoz’un yıllarıdır bekleyen imar planları hakkında açıklama yaptı. Kurum, “Beykoz’un hemen hemen her mahallesinde yıllardır beklenen imar planlamaya dair çalışmalarımızı tamamladık. Bütün planlarımızı askıya çıktık. Tabii burada geçen yine Beykoz’a geldiğimizde vatandaşlarımızın talepleri var. Değeli arkadaşlar biz dertliyiz. Dert insanı yollara düşürürmüş ve işte biz de milletimizin dertlerini çözmek için bu mücadeleyi veriyoruz. Herşeyi doğru yapmayabiliriz. Ama elimizden geleni yapıyoruz ve burada da vatandaşlarımızın mülkiyet sorunlarını, imar problemlerinin çözülmesi adına gerekli her türlü iradeyi ortaya koyduk. Elbette ki planlarda, süreçte, eksiklikler olabilir, aksaklıklar olabilir ama nasıl bu iradeyi ortaya koyduysak, nasıl imar planlarını, yıllardır milletimizin, vatandaşımızın beklediği sorunları birer birer çözdüysek, varsa eğer yine sorun o sorunu da çözecek olan bu kadrolardır. Hep beraber çözeceğiz. Hep birlikte birbirimize destek olarak çözeceğiz. İşte toplamda 9 bin 162 hektar alan, yani 90 milyon metrekare alan demek değerli arkadaşlar. Akbaba’dan Riva’ya, Cumhuriyet’ten Soğuksu’ya, Anadolu Fener’inden Mahmutşevketpaşa’ya, Dereseki’den, Görele’ye kadar tam 23 mahalleden bahsediyoruz. 23 mahallenin yeni imar planları onaylanmıştır. Eksiklik olabilir. Hata da olabilir. Ama şunu bilmenizi isterim ki burada bilerek, isteyerek hiçbir arkadaşımız hata yapmaz. Ve askıya çıkmasının nedeni nedir? Orada vatandaşlarımıza, muhtarlarımıza, oradaki kardeşlerimizden gelen talepler doğrultusunda o düzenlemeleri yapmaktır” dedi.

Okumaya Devam Edin

ÇEVRE

Devlet korumasındaki çocuklardan “Vefa Sosyal Destek Grupları”na bayram hediyesi

İstanbul Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Beykoz Çocuk Destek Merkezi (ÇODEM) bünyesindeki cam işleme kursuna katılan devlet korumasındaki çocuklar, Vefa Sosyal Destek Grubu ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanlarına bayram hediyesi olarak anahtarlık hediye etti.

İstanbul Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Beykoz Çocuk Destek Merkezi (ÇODEM) bünyesindeki cam işleme kursuna katılan devlet korumasındaki çocuklar, Vefa Sosyal Destek Grubu ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanlarına bayram hediyesi olarak anahtarlık hediye etti.

Beykoz ÇODEM Müdürü Rauf Antep, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı olduğunu ve 13-18 yaş grubu kız çocuklarına hizmet verdiğini söyledi.

Dezavantajlı gruptaki çocuklara hizmet verdiklerini belirten Antep, “Kuruluşumuzdaki çocuklar devlet korumasındadır. Belli hayat travmaları yaşayan bu çocuklarımızı, sonraki hayatları için daha güvenli şekilde yetiştirmeyi ve onları topluma güvenli bir şekilde ulaştırmayı amaçlıyoruz. Kuruluşumuzda şu an 24 çocuğumuz var. Bu çocuklar kendi istek, yetenek ve becerilerine göre kurslara yerleştirilmektedir. Kurumumuzda cam işleme, resim ve İngilizce kursu var.” diye konuştu.

Hediye teklifi çocuklardan geldi

Antep, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) süreci dolayısıyla ülkede yoğun bir mücadele sürdüğünü anımsattı.

Vefa Destek Projesi kapsamında çalışan ekiplerin de bu dönemde 7/24 hizmet verdiğini dile getiren Antep, “Çok zor bir hizmeti yapıyorlar. Çocuklarımızdan, ‘Vefa Destek Grubu’nda çalışan abi ve ablalarımıza bir destekte bulunalım.’ teklifi geldi. Cam işleme kurslarında eğitim gören çocuklarımız 140 camdan anahtarlık yaptı.” ifadesini kullandı.

Cam sanat kursu eğitmenlerinden Cansu Civelek ise çocukların 1,5 ay eğitim aldığını anlatarak, “Bizimle çalışırken keyif aldılar, sıcak bir objeye şekil vermek onlara keyif verdi. Çocuklar bu konuda çok yetenekliler. Zorlukların üzerinden gelmeyi başarabilirler.” dedi.

Çocuklar hazırladıkları camdan anahtarlıkları Beykoz Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Selim Safi’ye “İyi bayramlar” dileyerek teslim etti.

Safi, teşekkür ederek, çocukların gönderdiği mektubu da okudu.

Mektupta, “Sizler bu toplumun korkusuz kahramanlarısınız. Bu süreçte çok yoruldunuz ve evinizden uzak kaldınız. En kısa zamanda sağlıkla evinizin kapısını açmanız dileğiyle. İyi ki varsınız.” ifadeleri yer alıyordu.

Teşekkür ederek hediyeleri alan Safi, “Kız çocuklarımız, kurslarda eğitim aldıktan sonra yaptıkları camdan anahtarlıkları pandemi nedeniyle yoğun çalışan Vefa Destek Grubu ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanlarına hediye ettiler. Bunları arkadaşlara dağıtacağız.” diye konuştu.

Okumaya Devam Edin

ÇEVRE

Beykoz’da Cuma namazı kılınacak yerler belirlendi

Beykoz Kaymakamlığı ve İlçe Müftülüğü arasında yapılan görüşmelerden sonra ilçede hangi camilerde Cuma namazı kılınabileceği belli oldu.

Edinilen bilgiye göre, 313 km² alan üzerine kurulu Beykoz’da Kaymakamlık ve Müftülükçe Cuma namazı kılınması için 95 alan belirlendi.

Toplu ibadet alanlarının açılması için yapılan görüşmeler sonrası belirlenen 29 Mayıs tarihinde Acarlar, Anadoluhisarı, Anadolu Feneri, Mahmut Şevket Paşa, Riva, Bozhane, Cumhuriyet, Zerzevatçı, Dereseki, Çamlıbahçe, Ortaçeşme ve Merkez Mahallelerinde Cuma namazı için birer alan belirlendi.

Bazı mahallelerde ise 1’den fazla alan belirlenmesinin yanında, bazı mahallelerde spor sahalarında da Cuma namazı kılınacak. Bir diğer yandan Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan afişlerde vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Müdürlük vatandaşlarda, abdestlerini alarak gelmelerini, maske takmalarını, seccadeleriyle ibadete katılmalarını, sosyal mesafenin korunmasını, fiziksel temastan kaçınılmasını ve en ufak bir rahatsızlığı olanların evlerinde kalmalarını istedi.

Açık alanlarda ibadet etmek, maske ve sosyal mesafe kurallarına uymak kaydıyla Cuma namazı kılınabilecek alanlar aşağıdaki listede belirtildi:

MAHALLE

CAMİ

YER

ACARLAR ACARKENT ACARLAR CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
AKBABA MH. AKBABA MERKEZ CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
AKBABA MH. AKBABA MH. YENİ CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
AKBABA MH. AKBABA MH. CANFEDA HATUN CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
ALİBAHADIR MH. ALİBAHADIR MH. CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
ALİBAHADIR MH. ALİBAHADIR MH. YENİ CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
ANADOLUHİSARI MH. ANADOLUHİSARI FATİH CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
ANADOLU FENERİ MH. ANADOLU FENERİ MH. CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
GÖKSU MH. ŞEHİT KEMAL ZEREN CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
SOĞUKSU MH. BİLAL-I HABEŞİ CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
BOZHANE MH. BOZHANE CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
YENİ MH. CEMİLE HATUN CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
ORTAÇEŞME MH. CEVİZLİBAHÇE HZ. ALİ CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
CUMHURİYET MH. CUMHURİYET MH. CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
ÇAMLIBAHÇE MH. ÇAMLIBAHÇE CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
GÜMÜŞSUYU MH. ÇAMLITEPE CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
GÜMÜŞSUYU MH.  MEVLÜT MERYEM ÖZER CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
GÜMÜŞSUYU MH. GÜMÜŞSUYU AYAZMA CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
GÜMÜŞSUYU MH. FETİHTEPE CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
GÜMÜŞSUYU MH. KARLITEPE MERKEZ CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
GÜMÜŞSUYU MH. HACI NURTEN ÖZYURT CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
GÜMÜŞSUYU MH. AĞA CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
ÇAVUŞBAŞI MH. ÇAVUŞBAŞI AHMETLER CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
ÇAVUŞBAŞI MH. ÇAVUŞBAŞI ÇENGELDERE CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
ÇAVUŞBAŞI MH. ÇAVUŞBAŞI EBUBEKİR CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
ÇAVUŞBAŞI MH. ÇAVUŞBAŞI FAZİLET CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
ÇAVUŞBAŞI MH. ÇAVUŞBAŞI HZ. ÖMER CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
ÇAVUŞBAŞI MH. ÇAVUŞBAŞI MERKEZ CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
ÇAVUŞBAŞI MH. FATİH CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
ÇAVUŞBAŞI MH. HACI ZEHRA AYDIN CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
ÇAVUŞBAŞI MH. BAKLACI ŞEYH ŞAMİL CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
ÇİĞDEM MH. ÇİĞDEM MASLAK CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
ÇİĞDEM MH. ÇİĞDEM SAZLIDERE CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
ÇUBUKLU MH. ÇUBUKLU BEŞEVLER CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
ÇUBUKLU MH. ENGÜRÜBAĞ CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
ÇUBUKLU MH. ÇUBUKLU ŞENEVLER CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
ÇUBUKLU MH. MULTEZEM CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
ÇUBUKLU MH. AHMET HAMDİ AKSEKİ CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
PAŞAMANDIRA MH. DEĞİRMENDERE CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
PAŞAMANDIRA MH. PAŞAMANDIRA CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
DERESEKİ MH. DERESEKİ YEŞİLTEPE CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
ELMALI MH. TOYGAR CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
ELMALI MH. ESMAÜL HÜSNA CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
ELMALI MH. HZ. HAMZA CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
ELMALI MH. HÜSEYİN SAÇAKLI CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
MAHMUT ŞEVKETPAŞA MH. MAHMUT ŞEVKETPAŞA MH. CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
İNCİRKÖY MH. FISTIKALTI CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
İNCİRKÖY MH. İNCİRKÖY BÜLBÜLTEPE CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
İNCİRKÖY MH. YEŞİLDERE CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
KÜÇÜKSU MH. HACI ZİHNİ GÜRLER CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
KÜÇÜKSU MH. MİHRİŞAH VALİDE SULTAN CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
KAVACIK MH. KAVACIK YILDIRIM BEYAZİT CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
KAVACIK MH. HASAN YAVUZ CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
KAVACIK MH. KAVACIK MEVLANA HALİT BAĞDADİ CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
GÖKSU MH. HZ. EBU BEKİR CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
GÖKSU MH. GÖKSU PEKSİMETÇİ SALİHAĞA CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
YALIKÖY MH. YALIKÖY SERBOSTANİ MUSTAFA AĞA CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
YALIKÖY MH. TAŞOCAKLARI CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
YALIKÖY MH. HACI YUSUF CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
YALIKÖY MH. İŞÇİEVLERİ CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
ORTAÇEŞME HÜNKARTEPE CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
ÖRNEKKÖY MH. HACI MEHMET EFENDİ CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
ÖRNEKKÖY MH. ŞİRİNDERE CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
RÜZGARLIBAHÇE MH. RÜZGARLIBAHÇE MERKEZ CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
RÜZGARLIBAHÇE MH. RÜZGARLIBAHÇE FATİH SULTAN MEHMET CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
MERKEZ MH. BEYKOZ MERKEZ SERBOSTANİ MUSTAFA AĞA CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
TOKATKÖY MH. TOKATKÖY MERKEZ CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
TOKATKÖY MH. TOKATKÖY YENİ CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
TOKATKÖY MH. TOKATKÖY ÇİFTLİK CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
TOKATKÖY MH. TOKATKÖY II. AYAZMA CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
TOKATKÖY MH. YUŞA CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
YENİ MH. ŞEREF YILDIZ CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
YENİ MH. MÜRÜVVET HATUN CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
YENİ MH. NİŞANGAH CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
ZERZAVATÇI MH. ZERZAVATÇI MH. CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
RİVA MH. RİVA MH. YENİ CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
SOĞUKSU MH. SOĞUKSU MERKEZ CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
YAVUZ SELİM MH. YAVUZ SELİM MERKEZ CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
ÖĞÜMCE MH. ÖĞÜMCE CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
PAŞABAHÇE MH. PAŞABAHÇE III. MUSTAFA CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
PAŞABAHÇE MH. KARAGÖZSIRTI CAFERAĞA CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
POLENEZKÖY MH. POLENEZKÖY CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
POYRAZKÖY MH. POYRAZKÖY CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
İSHAKLI MH. İSHAKLI CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
KAYNARCA KÖYÜ MH. KAYNARCA CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
KILIÇLI KÖYÜ MH. KILIÇLI KÖYÜ CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
GÖRELE MH. GÖRELE CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
GÖLLÜ MH. GÖLLÜ CAMİİ CAMİ BAHÇESİ
ORTAÇEŞME MH. ORTAÇEŞME CAMİİ ORTAÇEŞME SPOR HALI SAHA
GÜMÜŞSUYU MH. GÜMÜŞSUYU MERKEZ CAMİİ GÜMÜŞSUYU SPOR HALI SAHA
SOĞUKSU MH. TEPEKÖY CAMİİ SOĞUKSU SPOR HALI SAHA
ÇUBUKLU MH. ÇUBUKLU HALİLAĞA CAMİİ ÇUBUKLU SPOR HALI SAHA
ÖRNEKKÖY MH. TEPETARLA CAMİİ ÖRNEKKÖY SPOR HALI SAHASI
KANLICA MH. ABDULVEHHAB EVVAB EFENDİ CAMİİ İLÇE GENÇLİK SPOR MÜD. HALI SAHASI
ANADOLU KAVAĞI MH.  MİDİLLİLİ ALİ REİS CAMİİ ANADOLUKAVAĞI SPOR KULUBÜ HALI SAHASI

 

Okumaya Devam Edin

Öne Çıkanlar