Bizi takip edin!

GENEL

İyi Partili kadınların tekne gezisi neşeli oldu

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü münasebetiyle İyi Parti Beykoz İlçe Başkanlığının boğazda düzenlediği tekne turu ve kahvaltı etkinliği oldukça kalabalıktı. 

Beykoz Haber / Genel - 09.03.2019

İlçe Başkanı Akif Taşdemir’in ev sahipliğinde düzenlenen tekne turuna İyi Parti Beykoz Belediye Başķan Adayı Bilgehan Murat Miniç eşi Ferda Miniç ile birlikte katıldı. 

Düzenlenen organizasyona İyi Parti Beykoz Belediye Meclis Üyeleri adayları da yer alırken Beykozlu kadınlarında katılımıyla tekne turu adeta bir şölene dönüştü. Kahvaltının ardından Bilgehan Murat Miniç sözlerine, “Beykoz’un ağzı dualı cesur annelerine, ablalarına, bacılarına selamlar olsun. Dünya Emekçi kadınlar günü kutlu olsun” diyerek başladı.

Kadın Kolları Diye Bir Şey Olamaz

Başkan Adayı Murat Miniç, belediyenin Beykoz’da sosyal yardımlarla kadına değer verir gibi göründüğünü belirterek; “Beykoz’da belediyenin kadınlara kattığı ne var diye sorsak cevap verebilecek bir kişi bile bulamayız. Çünkü kadını yönetimden, eğitimden, söz hakkından, ekonomik özgürlükten uzak tutan bir yönetim anlayışı, kadınlara hiç bir şey katamaz. Bilmeyenler için söylüyorum. Bizim ilçe teşkilatımızda ‘kadın kolları’ diye bir birim bulunmuyor. Erkek kolları diye bir birim olmadığı için kadın kolları diye bir şey de söz konusu olamaz. Biz bu ayrımı ortadan kaldırdık. Bizim tüm ilçelerimizde parti üyesi kadınların hepsi doğal yönetim kurulu üyesidir” dedi.

Beykozlu Kadınlar İsmini Dünyaya Duyuracak, Kurstayken 500 TL maaş alacak

Miniç, “Bizler kadınlar için muhteşem bir proje hazırladık. Adı ‘Beykoz Emek’. Kısaca BEMEK. İnşallah belediyeyi aldığımız zaman ilk işlerimizden biri olarak kadınlar için kişisel gelişim, el sanatları ve mesleki kurslar açacağız. Bu kurslara düzenli olarak katılan kadınlara ayda 500 TL ücret ödeyeceğiz. Ürettikleri tüm sanatsal ve el emeği ürünleri belediye olarak satılmasını sağlayacak ve yine bunlardan elde edilen gelirleri kendilerine vereceğiz. Böylece hem Beykoz’un kadınları ekonomik anlamda bir güç sahibi olacaklar hem de üretime katkıda bulunarak isimlerini önce tüm Türkiye ye sonrada dünyaya duyuracaklar” diye konuştu.

Çocuklarımıza Ekolojik Kreşler Kuracağız

Genç kızlarımızın spor ve sanatla daha fazla buluşmasını sağlayacağını söyleyen Miniç, “Okullarından mezun olan kızlarımızın iş bulabilmesine daha fazla yardımcı olacak, kadın istihdamına öncelik vereceğiz. Yeni anne olmuş kadınlara destek olacağız. Hamilelik dönemlerinde beslenme, spor ve anne bebek sağlığı konularında sürekli yanlarında olacağız. Çocuklarımıza ekoloji kreşler kurarak çalışan annelerimizin sosyal hayata katılmalarını sağlayacağız. Beykoz’da ki bütün kadınların hukuki ve psikolojik olarak da yanında olacağız. Beykozlu hiç bir kadın hayatın getirdiklerine karşı kendisini yalnız hissetmeyecek. Devletimizin bütün kurum ve kuruluşlarıyla bu konular için iş birliğinde olacağız. Pozitif ayrımcılığı kadınlar için her zaman ön planda tutacak aile kurumuna hizmetlerimizle Beykoz’umuzun toplumsal refah seviyesini yükselteceğiz” diyerek sözlerini bitirdi. 

Yorumlar

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

 

[vivafbcomment]

GENEL

Necip Fazıl Beykoz’da anılacak

Beykoz Belediyesi’nin 7/24 yaşayan bir ilçe için hizmete açtığı sahil etkinlik alanı sevilen sanatçıların konserleri, sergiler, anma programları ve çocuk şenlikleriyle bu sezon da hareketli bir yazı müjdeliyor.

Türk Şiiri’nde unutulmaz mısraların sahibi, fikir ve aksiyon insanı Necip Fazıl Kısakürek, ilçe sahilinde Müzisyen Yücel Arzen tarafından verilecek “Kalır Dudaklarda Şarkımız Bizim” konseriyle anılacak.

Üstad Necip Fazıl Kısakürek Beykoz'da anılacak

Sanatçı Yücel Arzen konserinde, şairin “Canım İstanbul”, “Kaldırımlar”, “Şarkımız Bizim”, “Mansur”, “Utansın” ve “Sakarya Türküsü” gibi şairin akıl ve gönüllerde yer bulan şiirlerine yaptığı besteleri söyleyecek.

Üstat Necip Fazıl Kısakürek, Boğaz manzarasında yankılanacak şiirleriyle bir kez daha saygı ve minnetle anılırken, ilçe sakinleri şiir ve müzik dolu güzel bir akşam geçirecek.

PROGRAM:

Tarih: 25 Mayıs 2023 Perşembe

Yer: Beykoz Sahili Etkinlik Alanı

Saat: 21:00

Okumaya Devam Edin

ÇEVRE

Bakan Kurum: 23 mahallenin yeni imar planları onaylanmıştır

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Beykoz Belediyesi Nikah Salonu’nda muhtarlarla bir araya geldi. Bakan Kurum, Beykoz’da 23 mahallenin yeni imar planlarının onaylandığını açıkladı.

Beykoz’da partililerle buluşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Beykoz’un yıllarıdır bekleyen imar planları hakkında açıklama yaptı. Kurum, “Beykoz’un hemen hemen her mahallesinde yıllardır beklenen imar planlamaya dair çalışmalarımızı tamamladık. Bütün planlarımızı askıya çıktık. Tabii burada geçen yine Beykoz’a geldiğimizde vatandaşlarımızın talepleri var. Değeli arkadaşlar biz dertliyiz. Dert insanı yollara düşürürmüş ve işte biz de milletimizin dertlerini çözmek için bu mücadeleyi veriyoruz. Herşeyi doğru yapmayabiliriz. Ama elimizden geleni yapıyoruz ve burada da vatandaşlarımızın mülkiyet sorunlarını, imar problemlerinin çözülmesi adına gerekli her türlü iradeyi ortaya koyduk. Elbette ki planlarda, süreçte, eksiklikler olabilir, aksaklıklar olabilir ama nasıl bu iradeyi ortaya koyduysak, nasıl imar planlarını, yıllardır milletimizin, vatandaşımızın beklediği sorunları birer birer çözdüysek, varsa eğer yine sorun o sorunu da çözecek olan bu kadrolardır. Hep beraber çözeceğiz. Hep birlikte birbirimize destek olarak çözeceğiz. İşte toplamda 9 bin 162 hektar alan, yani 90 milyon metrekare alan demek değerli arkadaşlar. Akbaba’dan Riva’ya, Cumhuriyet’ten Soğuksu’ya, Anadolu Fener’inden Mahmutşevketpaşa’ya, Dereseki’den, Görele’ye kadar tam 23 mahalleden bahsediyoruz. 23 mahallenin yeni imar planları onaylanmıştır. Eksiklik olabilir. Hata da olabilir. Ama şunu bilmenizi isterim ki burada bilerek, isteyerek hiçbir arkadaşımız hata yapmaz. Ve askıya çıkmasının nedeni nedir? Orada vatandaşlarımıza, muhtarlarımıza, oradaki kardeşlerimizden gelen talepler doğrultusunda o düzenlemeleri yapmaktır” dedi.

Okumaya Devam Edin

GENEL

Beykoz’da büyük ödüllü 5. Fotoğraf Yarışması başlıyor

Beykoz Belediyesi ve Türkiye Fotoğraf Vakfı iş birliği ile düzenlenen “Beykoz Belediyesi 5. Fotoğraf Yarışması” başlıyor.

Geleneksel hale gelen yarışma, ilçeyi cazip hale getirmeyi, coğrafi konumu ve doğal güzellikleriyle geçmişten bugüne İstanbul’un gözbebeği olan ilçenin tanıtımına ulusal düzeyde katkı sağlamayı amaçlıyor.

Beykoz Belediyesi 5. Fotoğraf Yarışması başlıyor

TOPLAM 377 BİN 500 TL ÖDÜL

Fotoğraf sanatına gönül veren tüm amatör ve profesyonellerin katılımına açık olarak düzenlenen organizasyonda dereceye girenler toplamda 377 Bin 500 TL ile ödüllendirilecek.

SON BAŞVURU 1 KASIM

Beykoz Belediyesi 5. Fotoğraf Yarışması’na başvurular yalnızca online olarak www.turkiyefotografvakfi.org adresinden yapılacak ve 1 Kasım 2023 tarihine kadar devam edecek.

4 KATEGORİDE EN GÜZEL KARELER SEÇİLECEK

İlçenin farklı mekânlarını, insanını, mevcut sosyal, ekonomik ve kültür hayatını en güzel karelerle kayıt altına alacak organizasyon “Serbest”, “Kurgu”,  “Foto Öykü” ve “Drone” kategorilerinde tertip edildi.

Yarışmaya gönderilen fotoğraflar aralarında ünlü foto muhabiri Coşkun Aral’ın yanı sıra, fotoğraf sanatının usta isimleri İsmail Küçük, İzzet Keribar, Leyla Emektar, Merih Akoğul, Murat Gür, Mustafa Yılmaz, Nazan Tuna, Süleyman Gündüz’den oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilecek.

SERBEST KATEGORİ ÖDÜLLERİ

Serbest Kategoride birinci 12.500 TL, ikinci 10.000 TL, üçüncü 7.500 TL, Beykoz Belediyesi Özel Ödülü sahibi 5.000 TL, 5 adet Mansiyon Ödülü sahipleri 2.500’er TL ve en fazla 20 adet Sergilenmeye Değer Eser sahipleri ise 1.500’er TL ile ödüllendirilecek.

FOTO-ÖYLÜ KATEGORİ ÖDÜLLERİ

Foto-Öykü Kategorisinde ise birinciye 25.000 TL, ikinciye 20.000 TL, üçüncüye 15.000 TL, Beykoz Belediyesi Özel Ödülü sahibine 10.000 TL, 5 adet Mansiyon Ödülü sahiplerine 5.500’er TL ve en fazla 20 adet Sergilenmeye Değer Eser sahiplerine ise 2.500’er TL verilecek.

KURGU KATEGORİ ÖDÜLLERİ

Kurgu Kategorisi’nde birinci 12.500 TL, ikinci 10.000 TL, üçüncü 7.500 TL, Beykoz Belediyesi Özel Ödülü sahibi 5.000 TL, 5 adet Mansiyon Ödülü sahipleri 2.500’er TL ve en fazla 20 adet Sergilenmeye Değer Eser sahipleri ise 1.500’er TL kazanacak.

DRONE KATEGORİ ÖDÜLLERİ

Drone Kategorisinde birinci 12.500 TL, ikinci 10.000 TL, üçüncü 7.500 TL, Beykoz Belediyesi Özel Ödülü sahibi 5.000 TL, 5 adet Mansiyon Ödülü sahipleri 2.500’er TL ve en fazla 20 adet Sergilenmeye Değer Eser sahipleri ise 1.500’er TL ile ödüllendirilecek.

SONUÇLAR 22 KASIMDA

Sonuçların 22 Kasım 2023 günü açıklanacağı organizasyonda dereceye giren fotoğrafçılar, 2 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilecek törenle ödüllerine kavuşacak.

Yarışmanın sonunda dereceye giren ve sergilenmeye değer görülen eserlerden oluşan bir de fotoğraf sergisi açılacak.

Başvuru ve şartname için: www.turkiyefotografvakfi.org

Okumaya Devam Edin

Öne Çıkanlar